Ürün Bulunamadı.

Termosifon Nedir? Hangi Amaçlarla Kullanılır?

Termosifon genellikle doğalgaz bulunmayan evlerde ya da tercihe göre kullanılan bir tür elektrikli su ısıtıcısıdır. Elektrikli termosifon ya da elektrikli su ısıtıcısı olarak da bilinen bu cihazlar evlerinizde sıcak su kaynağı oluşturmaya yardımcı olan bir sistemdir. Isıtma ve soğutma ürünlerine sahip çoğu markaya ait ürün çeşitleri bulunmaktadır.


Her biri kendi termostatına (sıcaklığı istenen derecede sabit tutabilen bir kontrol aracı) sahip olan 1 ya da 2 adet elektrikli elemana sahiptir. Bir termosifon, suyu depolayan bir tank ya da rezervuardan oluşur. Bir boru yardımıyla soğuk su, suyun ısıtılacağı depoya gelir. Böylece sıcak su seviyesi artar ve ihtiyaç duyulduğunda su başka bir borudan istenilen yere taşınır. 


Birbirleriyle karıştırılan şofbenler ve termosifonlar aslında farklı sistemlere sahiplerdir. Termosifon birden fazla su çıkışına sahipken şofben gibi ani su ısıtıcıları tek bir musluğa bağlanabilir. Yani, aynı anda takılı olduğu alandaki tüm musluklara sıcak su sağlayabilir. Örneğin; evinizde bulunan mutfak lavabosu, duş ve banyo musluğunuzdan sıcak suyu aynı anda elde edebilirsiniz. Diğer bir fark ise sağlanabilen su miktarıdır. Bu cihazlar sahip olduğu tankın depolama kapasitesi kadar sıcak su sağlayabilir. Eğer tanktaki su biterse suyun ısınması için bir süre beklenmesi gerekir. Ancak şofbenler sürekli olarak sıcak su sağlarlar. 


Boyut olarak kullanım amacına göre birçok çeşidi bulunmaktadır. Örneğin; duşa takılabilen ya da küçük musluklara takılabilen çeşitleri mevcuttur. Küçük boyutlu termosifon her ne kadar avantaj olarak görünse de verim ve kapasite olarak zayıftır. Çeşitli markaların sunduğu farklı türlerde ürünler bulunmaktadır. Markalardaki çeşitlilik nedeniyle satın alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusu müşterilerin kafasını oldukça karıştırmaktadır.

Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Termosifonlar satın alınırken birçok faktör göz önünde bulundurulmalıdır:

  • Kapasite: Kullanım alanınız ve yoğunluğunuz bir termosifondaki kapasite gereksinimi belirleyecektir. Tek kişilik ya da çekirdek aileden oluşan bir ev için daha küçük depolama tankına sahip olan ürünler tercih edilmelidir. Bunu aynı zamanda kullanım alanı için de düşünmelisiniz. Örneğin; hem mutfağınız hem de banyonuz için mi kullanılacak? Yoksa, evinizin farklı alanlarına farklı su ısıtıcıları mı monte edeceksiniz? Bu tip sorulara vereceğiniz cevaba göre alacağınız ürünün deposunun boyutunu belirleyebilirsiniz.

  • Tank ve Isıtıcı Elemanlarının Kalitesi: Yüksek mineral içeriğine sahip sert suların yoğun olduğu bir bölgedeyseniz ve termosifonunuz bu su ile beslenecekse sahip olduğunuz ürünün tankına ve elemanlarının kalitesine oldukça önem vermelisiniz. Bu tip sert sular kalitesiz donanımlı bir üründe kireçlenmeye neden olabilir. Böylece sahip olduğunuz ısıtıcının ömrünün kısalması gayet mümkün bir durum haline gelir.

  • Enerji Tüketimi: Termosifonların enerji tüketimi kullanılan su hacmi ve termostatın derecesine göre değişiklik göstermektedir. Bu nedenle satın alırken bu özellikleri elle kontrol edebileceğiniz çeşitleri tercih etmeniz elektrik faturanız konusunda size yardımcı olacaktır.

  • Garanti Koşulları: Her tür teknolojik cihazda dikkat edilmesi gereken garanti koşulları bu ürün için de geçerlidir. Uzun garanti sürelerine sahip ürünlerdaha pahalı olma eğilimindedir ancak mümkün olan en iyi deneyim için uzun garanti süreli bir ürün almaya dikkat etmelisiniz.

Markalar ve Fiyatlar

Bu cihazların kullanım alanı arttıkça çeşitli markalar da kendilerine ait ürünler çıkarmaya başladı. Bütçesine göre “en ucuz termosifon hangi markaya ait?” araştırması yapan birçok müşteri bulunmaktadır. Sahip olunan kapasite, kullanılan elemanlar, gelişmiş teknolojisi ve garanti koşulları gibi çoğu durum bu ürünün fiyatlarını belirlemede önemli faktörlerdir. Bu faktörlere göre fiyatlar ucuz ve pahalı şeklinde sıralanabilir. Markalar ve fiyatlar:

 

  • Demirdöküm Termosifon: 900₺ ila 1200₺ arasında değişmektedir.

  • Ariston Termosifon: 600₺ ila 1300₺ arasında değişmektedir. (Tezgah altı ve üstü modelleri bulunmaktadır.)

  • Arçelik Termosifon: 940₺ ila 1500₺ arasında değişmektedir.

  • Baymak Termosifon: 800₺ ila 1700₺ arasında değişmektedir.

  • Beko Termosifon: 950₺ ila 1600₺ arasında değişmektedir.


Aradığınız termosifon modelini en uygun fiyatlarla Lazımbana’dan temin edebilirsiniz.