Ürün Bulunamadı.

Keratin nedir? Diye soracak olursanız, keratin, bilindiği üzere bir protein çeşididir. Saçlarınızın aksine tırnaklarda, dişlerde ve deride yer almaktadır. Vücutta keratinin en çok bulunduğu yer saçlardır. Saçların %75’i keratinden meydana gelir. Saçlara yumuşaklığını ve elastikliğini kazandıran keratindir.

Keratin saçı adeta bir kule duvarı gibi sararak sağlıklı bir görüntünün kazanmasını sağlar. Keratin eksikliğinde saçlarda kırılmalar, saç tellerinde incelme ve dökülmeler gözlemlenir.  Bu gibi durumların önüne geçmek için düzenli aralıklarla keratin bakımı veya keratin maskesi uygulayarak saç sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Keratinin Faydaları Nelerdir?

Keratin bakımı saçın dış çeperini yapıştırıp sabitleştirdiği için saçın daha parlak ve daha sağlıklı görünmesini sağlar. Elektriklenen ve kabaran saçların düzleşmesini ve bu sorunların ortadan kalkmasını sağlar. Saçı yumuşatır ve pratik bir şekilde şekil almasını sağlar. Aynı zamanda yıpranan saçları onarır.

Keratin Bakımı Nasıl Yapılır?

Öncelikle saçı keratine hazırlayan özel şampuanlar ile saç yıkanır. Saçlar şampuanlı olarak 20dk bekletilir. Daha sonra ıslak olan saça keratin masajı uygulanır. Keratin yüklemesi yapılan saç, 20 dakika ısıl işlem görür. Eğer keratin yüklemesi ev ortamında yapılıyor ise ısıl işlem uygulaması fön makinesiyle yapılabilir.

Keratin Bakımı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Keratin bakımı yapılan saçların 48 ile 72 saat arasında su ile teması önlenmelidir. Terlemeye neden olacak spor aktivitelerden uzak durulmalıdır. Saçlar istenmedik bir durudan dolayı ıslanır ise fön makinesiyle kurutulmalıdır. Aynı zamanda saç düzleştirici ile saçların üzerinden geçilmelidir. Bunun yanı sıra saçlar kulak arkasına alınmamalıdır. Daha sonraki zamanlarda saçınızın kendi kurumasını beklemeden fön makinesiyle kurutmanız gerekecek.

Keratin Bakımı Zararları Nelerdir?

Bazı ürünlerin içerisinde keratin ile birlikte formaldehid maddesi de yer almaktadır. Formaldehid maddesi ise yoğun bir kokusu olan, alerjik ve kanserojen bir kimyasal içerir. Uzmanlar tarafından cilde değmesi veya solunması durumunda ilerleyen dönemlerde yan etkiler görülebileceği söylenmektedir. Keratin bakımının bir zararı olmamasının yanı sıra, formaldehid maddesi içeriğine sahip olmayan ürünlerin tercih edilmesi önerilmektedir.

Keratin Saç Düzleştirici Ne İşe Yarar?

Keratin plakalı saç düzleştiriciler saçlarınız için gerekli olan keratin bakımını yapar ve bunun yanı sıra saçlarınızı ısıl işlemden kaynaklı yıpranmalara karşı korur. Keratin plakları kabarmayı önleyerek sağlıklı görünmesini sağlar.

Keratin İçeren Besinler Nelerdir?

Keratin içeren besinler bulunmasa da vücudun keratin üretimini arttıran besinler bulunur. Bu besinler kullanıldığı zaman sağlıklı saç, tırnak ve cilt için gerekli olan keratin karşılanmış olur. Keratin oluşumuna katkıda bulunan gıdalar, protein yönünden zengin olan et ve yumurta, protein bakımından zengin olan bakliyat ürünleri, fıstık ve fındık gibi kuru yemişler, baden, b7 vitamini içerisinde barındıran sakatat, antioksidan içerisinde bulunan çilek ve böğürtlen gibi meyveler içerisinde keratin barındırır.

Keratin Şampuanı Ne İşe Yarar?

Saçlarınız çevresel faktörlere karşı sürekli saldırı altındadır. Çevresel faktörler, kimyasallar, sürtünme gibi olaylar saçlardaki keratin miktarının azalmasına neden olur. Bu yüzden keratin şampuanı ve keratin yağı saçı bu etkenlere karşı korur. Saçın daha parlak ve daha sağlıklı görünmesini sağlar.

Keratin içeriğine sahip olan şampuanlar, saç kırıklarını ortadan kaldırarak saçın daha canlı ve daha parlak görünmesini sağlar. Şampuanların yanı sıra keratin yağı kullanarak saçınıza ekstra bakım yaparsınız. Keratin içeriğine sahip olan şampuanlar saçın nem dengesini sağlar, yapısını güçlendirir ve saçların sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlar.

Keratin Fiyatları

Keratin işlemi evde ve kuaförlerde uygulanır. Kuaförde uygulanan keratin bakım fiyatları, kullanılan ürünün kalitesine, uygulayan kişinin bilgine ve deneyimine göre farklılık gösterir.  Bu durumda kuaförün orijinal ürün kullanıp kullanmadığını incelemeniz gerekir. Eğer keratin bakımını evde kendiniz yapmak isterseniz keratin maskeleri, keratin yağı ve keratin şampuanı tercih edebilirsiniz.