Kuulaa Power Bank 50000Mah Hızlı Taşınabılır Sarj Cıhazı
735,40 ₺
Ücretsiz Kargo
Philips Dlp1505Ab 5000Mah Taşınabilir Powerbank
436,09 ₺
Ücretsiz Kargo
Baseus Mını Ja 10000Mah Taşınabılır Harıcı Şarj Powerbank Ppjan-
193,53 ₺
Haweel Dıy 4X18650 Dıjıtal Göstergelı Pıl Powerbank Kutusu Dual
233,01 ₺
Usams 10000Mah Qc3.0 Pd Dual Usb Power Bank 22.5W Hızlı Şarj Us-
222,56 ₺
Baseus Starlıght 22.5W Hızlı Şarj Led Ekran 20000 Mah Power Bank
503,17 ₺
Baseus Mını Cu 10000 Mah Ultra İnce Dıgıtal Göstergelı Power Ba
299,97 ₺
Baseus Mını Cu 10000Mah Harıcı Şarj Power Bank Çıft Usb Çıkışlı
270,94 ₺
Baseus Choc 10000 Mah Power Bank Ultra İnce Harıcı Şarj
251,59 ₺
Baseus Mulıght Quıck 33W (Pd3.0 Qc3.0) 30000Mah Dıjıtal Gösterge
774,11 ₺
Ücretsiz Kargo
Baseus Mını Ja 30000Mah Taşınabılır Harıcı Hızlı Şarj Powerbank
464,46 ₺
Baseus Super Mını Dıjıtal Göstergelı Power Bank 10000Mah 22.5W H
387,05 ₺
Baseus Amblıght 33W (Pd3.0 Qc3.0) 30000Mah Dıjıtal Gösterge Hızl
774,11 ₺
Ücretsiz Kargo
Baseus Full Screen Wıreless Kablosuz Powerbank 8000 Mah
387,05 ₺
Baseus Thın Qc3.0A 10000 Mah Hızlı Şarj Harıcı Şarj Power Bank
397,63 ₺
Kuulaa 10000Mah Dual Usb Şarj Çıkışlı Power Bank Dıgıtal Dısplay
154,82 ₺
Baseus Bıpow 10000 Mah 18W Hızlı Pd Qc Şarj Power Bank
290,29 ₺
Baseus Gentleman Dıjıtal Göstergelı 10000Mah İnce Powerbank
183,85 ₺
Baseus Parallel Type-C Pd Qc3.0 18W 20000Mah Hızlı Şarj Power Ba
503,17 ₺
Kuulaa 20000Mah Power Bank Type-C Pd Hızlı Şarj Quıck Charge 3
483,82 ₺
Baseus Taşınabılır El Isıtıcı Powerbank Pocket Bear Handwarmer 4
348,35 ₺
Baseus M25 10000 Mah Mını Q Powerbank Taşınabılır Desenlı
241,91 ₺
Noco Gbx55 12V 1750Amp Ultrasafe Lityum Akü Takviye + Powerbank +
4.042,21 ₺
Noco Gbx45 12V 1250Amp Ultrasafe Lityum Akü Takviye + Powerbank +
3.575,00 ₺
Noco Gbx75 12V 2500Amp Ultrasafe Lityum Akü Takviye + Powerbank +
6.490,47 ₺
Powerbank Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
Powerbank ya da diğer bir adıyla taşınabilir şarj aleti alırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta şarj kapasitesidir. Bu özelliğin yanı sıra önemli olan bir diğer özellik ise usb girişidir.
Telefonunuzu defalarca şarj edebilmek için yüksek mah değerine sahip powerbank almanız önemlidir. Örneğin ortalama 3000 mah şarj kapasitesine sahip telefonlar için 10,000 mah powerbank işinizi fazlasıyla görecektir. Bu kapasitedeki bir taşınabilir şarj aleti ile telefonunuzu 3 kez şarj edebilirsiniz. Ayrıca birden fazla kişinin telefonunu da aynı powerbank ile şarj etmeniz çoğu zaman mümkündür.
Bunun yanı sıra taşınabilir şarj aletinin hızlı şarj özelliğinin bulunması ve type-c girişine sahip olup olmadığı da önemli faktörlerdir. Type-c powerbank daha hızlı veri ve elektrik aktarımına olanak tanıması ile bilinmektedir. Hızlı şarj özelliğinin olması ise telefonunuzun normalden çok daha kısa sürede şarj olmasına olanak sağlar. Örneğin ortalama bir akıllı telefon hızlı şarj ile 1.5 ila 2 saat arasında tam şarja ulaşırken, normal şarj ile bu süre 4 saat ila 5 saati bulabilir. Bu durum da canınızı fazlasıyla sıkacaktır ve telefonunuzu uzun süre kullanamamanıza sebep olacaktır.
En İyi Powerbank Markaları Nelerdir?
En iyi powerbank markaları, piyasadaki diğer markalardan kalite ve dayanıklılıkları ile ayrışmaktadır. Kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen markalar arasından Samsung taşınabilir şarj aleti, Xiaomi powerbank ve Apple powerbank gibi öncü markalar yer almaktadır. En çok bilinen ve tercih edilen taşınabilir şarj aleti markaları aşağıdaki gibidir.
Xiaomi Powerbank
Duracell Powerbank
Samsung Powerbank
Ttec Powerbank
Asus Powerbank
Apple Powerbank
Gosmart Powerbank
Philips Powerbank
Sony Powerbank
Yukarıda en iyi ve en popüler olarak saydığımız markaların yanı sıra, piyasada farklı birçok marka daha bulabilirsiniz. Ancak konu en iyi taşınabilir şarj aleti olduğunda, yukarıda saydığımız markalar kalite ve performanslarıyla daha çok ön plana çıkmaktadır.
Bu popüler markalar haricinde, aşağıdaki markalar da oldukça popüler ve çok kullanılan markalar arasında yer almaktadır.
Trust Powerbank
Anker Powerbank
Baseus Powerbank
Dexim Powerbank
Syrox Powerbank
S-link Powerbank
En İyi Taşınabilir Şarj Aleti Özellikleri Nelerdir?
En iyi taşınabilir şarj aleti özellikleri arasında öne çıkan 3 özellik bulunmaktadır. Bunlar, şarj etme kapasitesi, hızlı şarj özelliği ve çoklu şarj özelliğidir.
Şarj etme kapasitesi, yazımızın başında da bahsettiğimiz gibi powerbank konusunda en önde gelen özelliktir. En popüler powerbankler genellikle 10.000 mah taşınabilir şarj aleti ve 20.000 mah powerbank olarak ön plana çıkmaktadır. Böyle olmasındaki en büyük özellikle ise bir telefonu defalarca şarj edebilmeleri veya aynı andan birden fazla cihazı bataryası bitmeden şarj edebilmesidir.
İkinci en önemli özellik olan hızlı şarj özelliği ise iki taraflı bir özelliktir. Hem taşınabilir şarj cihazının hızlı şarj olması hem de takılan cihazı hızlı şarj etmesi önemlidir. Aksi halde hem takılan cihazın şarj olma süresinin uzaması hem de powerbank cihazınızın çok geç şarj olması sizin için büyük problem oluşturacaktır. Örneğin bir telefonu 7 kere şarj edebilen 20.000 mah taşınabilir şarj aleti aldığınızda, normal şarjda bir telefon bile ortalama 4 saatte şarj olurken, tamamen şarjının dolması 1 günden uzun vakit alabilir. Bu da cihazı kullanamamanıza veya tatmin olmamanıza yol açacaktır. Bu sebeple powerbank alırken mutlaka taşınabilir şarj aletinin tam şarj olmasına süresine ve cihazları hızlı şarj edip etmediğine dikkat etmenizi öneririz.
Son olarak ise çoklu şarj özelliği ön plana çıkmaktadır. Şarj bitmesi sadece sizin değil, çevrenizdeki kişilerin de genellikle büyük bir problemidir. Bu yüzden çoklu şarj edebilme özelliğine sahip olmak isteyebilirsiniz. Bu tip cihazlarda, aynı performansta birden fazla cihaz aynı anda şarj olabilmektedir. Dolayısıyla örneğin bir arkadaş ortamında, birçok kişinin şarjı bittiğinde, yüksek kapasiteli ve çoklu şarja uygun taşınabilir şarj aletiinizi çıkararak arkadaşlarınıza da oldukça yardımcı olabilirsiniz.
En iyi taşınabilir şarj cihazlarında bu özelliklerin tümü bulunmaktadır. Üstelik dayanıklılıkları da yüksek olan bu cihazlar, kullanıcılarına çok fazla avantaj sunar. Tebi bu denli fazla özelliğe sahip olan cihazları da muadillerine göre daha pahalıdır ancak birçok durumda bu bedele değdiğini göreceksiniz.
Powerbank Fiyatları Ne Kadar?
Powerbank fiyatları marka ve özelliklere göre değişim göstermektedir. Ancak çoğunlukla powerbank fiyatları 30 ₺ ile 250 ₺ arasında değişim gösterir. Fiyatı düşük olan taşınabilir şarj aletleri, düşük şarj kapasitesine ve aynı anda tek cihaz şarj edebilme özelliğine sahiptir. Bunun yanı sıra daha yüksek fiyatlı ürünlerde ise hem şarj kapasitesi yüksektir hem de cihaz daha fazla özelliğe sahiptir. Örneğin daha yüksek fiyatlı seçenekler arasında kablosuz powerbank, güneş enerjili powerbank, çoklu şarj ve hızlı şarj özelliklerine sahip taşınabilir şarj aletleri bulunmaktadır.
Taşınabilir şarj aleti fiyatları sizin için önemliyse ve çok fazla özellik aramıyorsanız, o halde birçok ucuz powerbank bulmanız mümkündür. Kaliteli seçenekleri de olan uygun fiyatlı taşınabilir şarj aletleri, ihtiyacınızı büyük oranda görecek ve şarj sorununu ortadan kaldırmanıza yardımcı olacaktır.
Taşınabilir Şarj Aleti Nasıl Şarj Edilir?
Taşınabilir şarj aleti nasıl şarj edilir sorusunu cevabı aslında oldukça kısa ve basittir. Aynı telefonunuzu şarja taktığınız gibi, taşınabilir şarj aleti cihazınızı da kendisine uygun bir şarj aletiyle prize şarja takabilirsiniz. Hızlı şarj olabilen powerbanklerde, şarj aletinizin de hızlı olmasını mutlaka öneririz. Aksi halde cihazınızın şarj performansı olumsuz etkilenebilir.
Bununla birlikte genellikle satın alacağınız powerbank ile birlikte şarj kablosu da gelmektedir. Bu kablonun bir ucu taşınabilir şarj aletine uygun şarj ucudur. Diğer ucu ise usb girişidir. Bu durumda çoğunlukla şarj adaptörünü sizin almanız gerekmekte ve cihazla birlikte gelmemektedir. Ayrıca eğer taşınabilir şarj aleti şarj girişi ile telefonunuzun şarj girişi aynıysa, aynı kablo ile hem powerbankinizi adaptöre takarak şarj edebilir, hem de aynı kablonun bir ucunu taşınabilir şarj aletine, bir ucunu telefonunuza takarak telefonunuzu da şarj edebilirsiniz.
Güneş Enerjili Powerbank Nasıl Çalışır?
Özellikle yenilenebilir enerjinin yaygınlaşmasıyla popüler olan güneş enerjili powerbank modelleri, çevreci ve yenilikçi kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilen bir model haline gelmiştir. Eğer sık güneş alan bir bölgede yaşıyorsanız ve genellikle dışarıda, açık havada bulunuyorsanız bu taşınabilir şarj aleti modeli tam size göre olabilir.
Direkt olarak güneş ışığına maruz kaldığında otomatik olarak şarj olan güneş enerjili taşınabilir şarj aleti, günlük hayatta powerbankiniz için bile prize bağımlı olmadan telefonunuzu veya diğer cihazlarınızı şarj etmenize olanak sağlar.
Güneş enerjili powerbank modelleri aynı zamanda az bir güneş ışığına maruz kaldığı durumlarda dahi şarj olabilmeleri ile de size büyük bir kolaylık sağlar. Havanın açık olmadığı günlerde bile, normale göre daha yavaş şarj olma ihtimali olsa da, güneşe maruz kaldığı takdirde şarj olabilmekte ve telefonunuzu şarj edebilmektedir.
Özellikle gezginler ve priz bulamayacak ortamlarda kalanlar için çok kullanışlı olan bu ürünler, kamp, trekking gibi yolculuklarda en büyük yardımcınız olacaktır. Cep telefonu şarjınızı kullanamadığınız ve taşınabilir şarj aleti cihazınızı da şarj edemeyeceğiniz zamanlarda en büyük yardımcınız çevre doldu solar taşınabilir şarj aleti modelleri olacaktır.
Ancak solar powerbank veya Türkçesi ile güneş enerjili taşınabilir şarj aleti kullanacaksanız, powerbank kılıfı ve aksesuarları kullanamayacağınızı da bilmelisiniz. Örneğin powerbank kutusu veya powerbank kılıfı ürünleri, güneş panelini engelleyeceğinden dolayı sizin için faydalı aksesuarlar olmayacak ve taşınabilir şarj aleti cihazınızın şarj olmasına engel olacaktır.
Kablosuz Şarj Aleti Avantaj ve Dezavantajları Nelerdir?
Wireless powerbank veya kablosuz powerbank teknolojisi, son yıllarda kablosuz teknoloji akımıyla birlikte hayatımıza girmiş ve büyük bir sorun olan kablo kirliliğini de ortadan kaldırmaya bir nebze de olsa yardımcı olmuştur.
Kablosuz taşınabilir şarj aletleri, telefonunuzla yakın temasta olduğunda telefonunuzu hiçbir kabloya ihtiyaç duymadan direkt olarak şarj edebilmektedir. Tabi bunun için telefonunuzun kablosuz şarjı desteklemesi veya kablosuz şarjı destekleyen arka kapak kullanıyor olmanız gerektiğini de belirtmemiz gerekir.
Hem şık görüntüsü hem de kablo kirliliğini ortadan kaldırması bu cihazların en büyük avantajı konumundadır. Bununla birlikte çeşitli dezavantajları da bulunmaktadır. Cihazın en önemli dezavantajı milimetre ölçüsünde yakınlık gerektirmesidir. Yani telefonunuzu sadece yüz yüze yani direkt temas halindeyken şarj edebilmektedir.
Buna ek olarak, diğer öneli dezavantajları ise hızlı şarj etmemesi ve cep telefonu aksesuarları ile birlikte kullanılmasının zorluğudur. Örneğin kalın bir telefon kılıfı telefonunuzun şarj olmamasına sebep olabilir.