Sulook Bina, Daire Girişi 10 İnç Tortu, Kireç Ve Klor Önleyici
489,02 ₺
Ücretsiz Kargo
Bina Girişi 3 Aşama Su Arıtma Seti Kireç Klor Küf Pas Tortu Tutuc
343,00 ₺
Ücretsiz Kargo
Bina,daire Şebeke Girişi 10 İnç Tortu,kireç Ve Klor Önleyici Üçlü
462,56 ₺
Ücretsiz Kargo
Sulook Daire Girişi 10 İnç Tortu,kireç Ve Klor Önleyici Üçlü
539,00 ₺
Ücretsiz Kargo
İslâmiyet Öncesi Arap Folkloru Ve Kur An
36,79 ₺
Klordioksit
73,13 ₺
Klor Nedir?
Havuz kimyasalları arasında yer alan ve havuzu dezenfekte etmek için kullanılan bir çeşit kimyasaldır. Uzman kişiler tarafından kullanılması gerekir. Havuzda oluşan bakteri ve mikropları basit bir kimyasal tepkimeyle hızlıca öldürür. CI, elektroliz işlemi ile tuzlu sudan elde edilir. Havuz dibinde yosun oluşmasını da engellemesiyle bilinir. Mikroorganizmalara ait hücre duvarlarını parçalar böylece mikroorganizmaları yok etmiş olur. Özellikle yazın sıkça kullanılan havuzlar iyi temizlenmediğinde sağlığımıza olumsuz etki etmekte ve birçok hastalığa neden olduğu bilinmektedir.
Havuzlarda Klor Nasıl Kullanılmalıdır?
Çoğunlukla uzman kişiler tarafından uygulanan bu kimyasal madde, devamlı olarak havuza eklenmelidir. Tek seferlik kullanımlar havuzda oluşan mikrop ve bakterilerin temizlenmesine yardım olmaz. Tehlikeli bir kimyasal olan bu madde, kullanım sırasında büyük bir özen istemektedir. Gerekli güvenlik önlemleri alınarak ilaçlama işlemi yapılmalıdır. CI kullanımı fazla olduğunda veya solumaya maruz kalındığında zehirlenmelere yol açmaktadır. Evinizin bahçesindeki havuz için kullanacaksanız gerekli güvenlik önlemlerini aldığınızdan emin olmalısınız.
Klor Çeşitleri Nelerdir?
Sıvı ve toz olarak ikiye ayırabiliriz. Sıvı tip yaygın olarak büyük havuzlarda, otel havuzlarında, halka açık havuzlarda kullanılır. Küçük havuzlarda, ev tipi arka bahçe havuzlarında ise toz tip kullanılmaktadır. Genel olarak daha uygun fiyatlı ve kullanım açısından daha kolay olan toz tipi yaygın olarak tercih sebebidir. Sıvı tip, doğrudan havuzun içine uygulanabilir. Fakat pH değeri daha yüksek olduğundan asidik olarak dengelemesi gerekmektedir. pH değerinin yüksek olması aktif klorun kalma süresini kısaltacak ve dezenfeksiyon özelliğini azaltacaktır.
Sudaki Klor Nasıl Ölçülür?
Havuz sularındaki CI düzenli olarak ölçülmeli ve takip edilmelidir. Bu sayede dezenfeksiyon etkisini ölçümleme ve düzeltme imkanımız olur. Klorun dezenfeksiyon özelliği atılan miktara bağlı değil, geriye kalan aktif miktarına bağlıdır. Havuza atılan bu kimyasal sonrası, suyun pH derecesi 7,2 - 7,6 arasında olmalıdır.
CI ölçümü kimyasal ve mikrobiyolojik tahlillerle ölçülebilmektedir. Havuzdaki kloru, serbest ölçüm tableti kullanarak ölçebilirsiniz. Serbest CI ölçüm tabletleri genelde ev tipi kullanımlar için uygundur. Aynı zamanda pH ölçüm kitleri de satın alabilirsiniz. Büyük tip havuzlarda profesyonel ekiplerce mikrobiyolojik tahliller yapılmaktadır.
Klorun Zararları Nelerdir?
Her kimyasalda olduğu gibi bu tip dezenfektan özelliği taşıyan kimyasalların da faydaları ve zararları mevcuttur. Bu tip kimyasallar maddelerle uzun süreli temaslardan kaçınmalı ve temas sonrası cildimizi iyice yıkamalıyız. Daha çok yaz aylarında karşılaşılan bu sorunlar, yoğun havuz kullanımı sonrasında karşımıza çıkmaktadır.
Zararları;
Uzun bir süre maruz kalmak kansorejen risk taşır.
Gözde tahrişlere neden olur.
Solunum güçlükleri ile karşılaşılabilir
Kusma, bulantı ve baş ağrısı yapar
Deri ile temas ettiğinde, bu bölgelerde kaşıntı, döküntü gibi reaksiyonlara sebep olabilir.
Havuza Ne kadar Klor Atılır?
Havuza atılması gereken CI miktarı havuzun boyutuna ve kullanım sıklığına göre değişkenlik göstermektedir. Gereken miktarın iyi ayarlanmaması suyun kalitesinin bozulmasına neden olmaktadır. Halka açık ve toplu şekilde kullanılan havuzlarda önerilen kullanım dozu 100 m3 su için 0.5 kg olarak tavsiye edilir. Genellikle akşam kullanımları havuzun temizlenmesi için en ideal zaman olarak görülür.
Klor Kullanım Alanları Nelerdir?
CI, şebeke sularında, havuzlarda dezenfektan olarak kullanılır. Birçok sanayi ve endüstride ise bazı işlemler için yine bu maddeye başvurulur. Kirli sular, endüstriyel sular ve bunun gibi dezenfekte edilmesi gereken suların arıtılması için önemli bir kimyasaldır. İlaç, kozmetik ve kimya sektörlerinde de yer alır. Hayatımızın birçok alanında karşımıza çıkmaktadır.
Klor Fiyatları
Klor fiyatları çeşidine göre değişkenlik göstermektedir. Sıvı ve toz çeşitlerinin fiyatları farklıdır. Bütçeniz dahilinde bir seçenek bulup satın alabilirsiniz. Satışı yaygın olan ve bulması kolay olan kimyasal maddelerdendir. Küçük havuzlar, ev tipi havuzlar için önerilen tip toz versiyonlarıdır. Daha büyük, halka açık, spor salonları gibi yoğun kullanılan havuzlar için sıvı tip kullanılmalıdır. En uygun klor fiyatları genellikle toz olanlara aittir.