Dantel Süsleme Figürlü Silikon Pasta-Kokulu-Taş Ve Sabun Kalıbı

3% 63,60 ₺

61,64 ₺

En eski sabun çeşidi olan kalıp sabunlar; sıvı sabunlar, duş ve vücut jelleri gibi sıvı muadillerinin çok kullanılmalarına karşın çok yönlü olmaları nedeniyle banyoların demirbaş temizlik ürünlerinden biridir. Tercih edilme amacına göre el, yüz, güzellik ve banyo olarak gruplandırılan kalıp sabun çeşitleri bulunur. Cilt tipine göre yağlı, kuru hassas cilt yapıları için özel olarak geliştirilmiş güzellik sabunları tercih edilebilirsiniz.


Kalıp Sabun Yapımı Nasıldır?

Kalıp sabun olarak da tanınan katı sabunlar, alkali bir maddenin yağ ile birleştirilmesiyle elde edilir. Sıcaklık ile sabunlaştırılan birleşim kalıplara döküldükten sonra katılaşır ve daha sonra ambalajlanarak satışa sunulmaya hazır hale getirilir. İmal edilmesinde kullanılan yağa ve sabunlaştırma uygulamasının zamanına göre değişik pH oranına sahip sabunlar elde edilir.

Sabun üretiminde tercih edilen yağlar, sabunun avantajlarını belirlemede en çok etkiye sahiptir. 

Bu yağlar zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı, fındık yağı, pirinç kepeği yağı, hurma yağı, Hint yağı gibi bitkisel yağlar olabileceği gibi hayvandan elde edilmiş hayvansal yağlar da olabilir. Yağ seviyesi yükseldikçe sabunun nemlendirme özelliği de artar. El sabunlarında çoğunlukla daha çok sabunlaştırma uygulaması yapılırken, yağ seviyesi yüksek güzellik sabunlarında uygulama zamanı daha kısadır.


Kalıp Sabun Çeşitleri Nelerdir?

Sabunlar, vücutta kullanılacak bölgelere göre değişik sertlik oranlarında üretilmiştir. Standart el sabunları, diğer sabun çeşitleri içerisinde en agresif yüzey aktif maddelere sahiptir. Böylece ciltteki kiri çok iyi arındırır. Şeffaf sabunlar, sabuna gliserin eklenmesiyle üretilir. Gliserin sabunu daha yumuşak hale getirmekle beraber, yağ içeriği çok sabunlara kıyasla cilt üzerindeki etkileri daha nettir.

Güzellik, yüz ya da bakım sabunları, el sabunlarına göre daha yumuşak formüllerde üretilmiştir. Bu gruptaki sabunların en önemli özelliği birleşimdeki yağ seviyesinin yüksek olmasıdır. Sabun üretilirken sabunlaştırma uygulaması kısa tutulduğundan, normal sabunlardan daha çok yağ içeriğine sahiptir. Tercih edilen bazı kimyasallar, yağın bir kısmının işlenmesini engeller. Bu sayede sabunun nemlendirme özelliği yükseltilir ve cildi daha az tahriş etmesi sağlanır.

Syndet olarak etiketlenen sabunlar özel bir sabun çeşidi olup, yağlardan ya da sentetik yüzey aktif cisimlerin işlenmesiyle elde edilir. Normal sabundan en önemli özelliği sabunlaştırma uygulamasının yapılmamasıdır. Sentetik yüzey aktif maddeleri nedeniyle cilt için en yumuşak sabun çeşididir.


Cilt Tipine Göre Sabunlar Nelerdir?

Normal cilt yapısına sahip olanlar hemen hemen her çeşit sabunu tercih edilebilir. Bunun yanı sıra, kuru, yağlı, akne eğilimli veya alerjik ve hassas cilde sahip bireylerin, sabun çeşitlerini çok dikkatli seçmeleri gerekir. Alerjik ciltlere yatkın olan hassas ciltli bireyler için çoğunlukla organik katı sabunlar kullanması önerilir. Bu sabunlar cilde dost organik maddeler içerir. Katı sabunlarının bazıları, hassas ciltleri yatıştırma avantajına sahip bitkisel bileşenlere sahiptir. Hassas ve karma cilt yapısına sahip bireylerin, doğal içeriklere ek olarak anti bakteriyel özelliğe sahip sabunları tercih etmeleri gerekir.

Kuru cilt yapıları için yağ içeriği yüksek ve pH değeri açısından cilde uyumlu sabunlar en kullanışlısıdır. Kuru ciltler için geliştirilmiş sabunlarda nemlendirme özelliğini artırmak için çoğunlukla, E vitamini, aloe vera, kakao yağı, shea yağı, badem yağı ve zeytinyağı tercih edilir. Zeytin, Hindistan cevizi ve shea yağı gibi bitkisel yağlar yoğun nemlendirme avantajlarına sahiptir.

Yağlı cilt yapıları için, gliserin sabunları en iyi kalıp sabunlar arasında yer alır. Arındırıcı formüllerinden dolayı yağlı cildi derinlemesine temizler. Tıkanmış gözenekleri açmak için komedojenik olmayan sabunları kullanabilirsiniz. Komedojenik terimi, siyah nokta oluşumunu tetikleyen maddeler için söylenen genel bir terimdir. Akne eğilimli cilt yapıları için çoğunlukla ilaç içeren veya antibakteriyel sabun tercih edilir. Akne karşıtı formülü nedeniyle sivilce döküntülerini gidermeye yardımcı olur.


Katı Sabun Fiyatları 

Kalıp sabun fiyatları tüm bütçeler için uygun seviyededir. Sabunda kullanılan yağların seviyelerine göre fiyatlar farklılık gösterebilir. Organik bileşenlerden ve elde edilmesi daha güç olan bitkisel yağlardan üretilmiş sabunlar daha yüksek fiyat aralığına sahip olabilir.