Creality Cr-10S Pro V2 3D Yazıcı
9.726,98 ₺
Ücretsiz Kargo
Anycubic Wash & Cure Plus 3D Baskı Yıkama Ve Kürleme Cihazı
4.776,64 ₺
Ücretsiz Kargo
3D Yazıcı Nedir ?
3d yazıcılar günümüzde kullanıcıların bu yenilikçi bu teknolojiye ulaşabilmesi ile sanal ortamda tasarlanmış nesneleri katı formlara dönüştüren makinelerdir. Yenilikçi bir teknoloji olarak hayatımıza giren bu makinelerle ihtiyaç duyulan bir parçayı veya aparatı basabilirsiniz. 3d yazıcı kullanılarak taranan bir cismin çıkışını alarak bu ürünü prototip haline dönüştürebilirsiniz. Kişisel olarak kullanacağınız ürünleri basmak için de uygundur. 3d yazıcılar ile nesnelerin boyutlarını değiştirerek hayata geçirebilirsiniz.
3 Boyutlu Yazıcı Ne İşe Yarar?
3 boyutlu yazıcının hızlı prototip yapma imkanı ne işe yaradığının en kolay açıklamasıdır. 3D yazıcıların kullanım amaçlarından biri en önemlisi kuşkusuz maliyettir. Özellikle imalat ile uğraşan mühendisler, teknisyenler için büyük avantaj sağlayan 3D yazıcılar, ihtiyaç duyulan parçaların az adetli bile olsa dahi düşük maliyetli üretilebilmesidir. Prototip veya az adetli işlerde kalıp maliyetinin olmaması çeşitli sektörlerin tercih nedenidir. Ayrıca 3D yazıcılar çok daha çeşitli malzemelerde baskı yapabilmektedirler.
Nasıl Çalışır?
FDM teknolojisini kullanan 3 boyutlu yazıcılar filament denilen hammaddeyi kullanarak üretim yaparlar. Baskı işlemine başlamadan önce yazıcının ucunda nozzle diye adlandırılan kafa bölgesinin belirli bir sıcaklığa gelmesi gerekmektedir. Filamenti belli sıcaklıklarda eriten 3d yazıcı, onu katmanlar halinde üretim yapılacak parçaya göre üst üste yığar. Herhangi bir model yüzlerce katmandan oluşur. Bu katmanlar üst üste birleştiğinde bir nesne meydana çıkar. 3d yazıcılarla bir nesne üretmek için öncelikle elinizde sanal bir modelin olması gerekir. Bu modeli tasarım programlarında CAD programı ile tasarlayabilir veya internet üzerinden edinebilirsiniz.
3d yazıcı sağlıklı çalışması için şu parçalara ihtiyaç vardır;
Sigma Profiller,3D Yazıcının iskeletini oluştururlar.
Şase (alüminyum veya pleksiglas)
Rulmanlar
Kaplinler
Miller
Kayışlar ve Kasnaklar
Nalburiye Malzemeleri (Somun, cıvata vb.)
Ara Elemanlar, iskeletin oluşması için gerekli 3D baskı, plastik veya akrilik parçalar
Step Motorlar; X,Y,Z hareketleri ve extruderın itiş hareketi için kullanılırlar.
Fanlar, hava sirkülasyonunu sağlamak için kullanılırlar.
Termistör, ısıyı ölçen komponenttir.
Isıtıcı, filamentin gerekli ısıya ulaşmasını sağlayan komponenttir.
Sıcak Tabla, baskının üzerine yapıldığı yüzeydir.
Extruder, filamentin eritilip, itilerek nozzle ucuna aktarıldığı bölgedir.
Nozzle, sıcak filamentin baskı için çıktığı kafa noktasıdır.
Limit Switch (Endstop, durdurucular), yazıcıdaki X,Y ve Z koordinatlarındaki hareketler bu anahtarlar ile kontrol edilir.
Güç Kaynağı, 220V alternatif akım enerjisini 12V veya 24V Doğru Akım enerjisine çevirerek yazıcıya enerji verir.
Anakart, yazıcıdaki elektronik işlemleri anakart gerçekleştirir.
LCD Ekran, 3D Yazıcıdaki işlemler buradan kontrol edilir.
Filament, genellikle ABS ve PLA yapıdaki filamentler kullanılır.
Bütün bu parçaların birleşmesinden ortaya çıkan 3d yazıcılar sonuç olarak hammaddeyi ısıtarak eritir, bilgisayar kontrolü sayesinde şekillendirilebilir ve herhangi bir kalıba ihtiyaç duyulmadan üretim imkanı sağlar.
3D Yazıcı Filament Nedir?
3D yazıcı filamenti, yazıcıların modelleme yapması için kullanılan termoplastik hammaddedir. Özellikleri farklı sıcaklıkları farklı birçok filament çeşidi bulunmaktadır. 3D baskı işleminde kullanılan filament en az 3D yazıcı kadar önemlidir. Filament kalitesi ve teknik özellikleri baskı kalitesini direkt etkilemektedir. İki farklı çapta filament vardır: 1.75 mm, 2.85 mm ve 3 mm. üretilmektedir.
Özel Filamentler Ev tipi 3D baskı işlemleri için ABS, PLA, PETG, Flex ve TPU türü filamentler kullanılmaktadır. Özel filament diye yazdığımız tür filamentler ise profesyonel olarak sanayide, endüstrilerde farklı üretim aşamalarında ticari amaçlarla kullanılmaktadırlar.
Parçaları ve Aksesuarları Nereden Temin Edebilirim?
3D yazıcı parçaları alabileceğiniz lazımbana size bu imkanı vermektedir. Çeşitli firmaların ürettiği 3d yazıcı parçalarını satın alırken geniş ürün yelpazesi ile karşılaşmanız çok normaldir. Siparişlerinizi güvenli ve ürünün özelliğine göre ambalajlama yöntemi ve uygun kargo seçenekleri ile size teslim edilecektir. Ödemelerinizi kredi kartı seçeneği ile taksitli veya tek çekim olarak yapabilirsiniz. Siz siparişlerinizi verdikten sonra en kısa sürede ulaştırılacaktır.3D Yazıcı Kiti Nedir, İçerisinde Neler Bulunur?
3D Yazıcı kiti içerisinde; ramps printer kontrol kartı, ramps uyumlu ekran kiti, nema 17 step motorlu extruder, step motorlar için l dirseği, fan bağlantılı nozzle, 100k ntc termistör, motor sürücü, limit switch, mini soğutucu, isıtıcı tablası, alüminyum isıtıcı bloğu, 3d printer bitirme aleti, gt2 kasnak, 20 diş, 3d baskı parçaları bulunmaktadır. Hepsinin birleşimi 3d yazıcıyı oluşturmaktadır. Üretilen bu yazıcı ile hayallerinizi gerçekleştirmek artık çok kolaydır.
Satın Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
3D yazıcı satın alırken kişinin tecrübesi ve teknik beklentileri önemlidir. Kullanma amacınızı iyi belirlemelisiniz. Ticari amaçla kullanım için daha profesyonel seçimler gerekmektedir.
3 Boyutlu yazıcı satın almadan önce dikkat etmeniz gerekenleri şu şekilde açıklayabiliriz;
Gerçek ölçümsel oranları
Yüzeyin baskı kalitesi
Rezonans Etkisi
Temizleme kolaylığı
Zaman içindeki baskı kalitesinin devamlılığı
Maksimum baskı kapasitesi
Tabla özellikleri
Baskıdaki hızı
gibi kriterler satın alma işlemi öncesinde değerlendirmeniz gereken durumlardır.
3D Yazıcı İle Neler Yapılabilir?
3D Yazıcı İle ülkemizde son dönemde birçok inşaat firması gözdesi olan bu yazıcılar ile 3d yazıcı ile neler yapılabilir sorusuna da açıklık getirmiş oluyoruz. Piyasaya sadece bu işi yapan firmalar çıkmıştır. 3d printer, birçok firmanın bilgisayar ortamındaki tasarımlarını seri şekilde üreterek hız ve kalite konusunda sektöre öncülük eder. Yurt dışında uzun süredir kullanılmaktadır. Ülkemizde bazı alanların vazgeçilmezi olmuştur. Üst modeller ticari alanlarda fabrika, otomotiv, medikal, mimari, sanayi alanlarda hayatımızı kolaylaştırmaktadır. 3 boyutlu yazıcı ürünleri arasında ayrıca oyuncaklar, promosyon ürünleri, araç gereçler, model uçak parçaları, biblolar, kolyeler, objeler, anahtarlıklar gibi kişisel ürünlerde yapabilirsiniz. Özellikle medikal ürünlerin tasarımında başarılı ürünler ortaya çıkaran bu teknoloji ile kulak, ayak ve çene gibi tasarımlar yapılabilir. Mimaride modelleme konusunda firmalara destek sağlayan 3D yazıcılar, elle işlenemeyecek kadar ufak ayrıntıları maketlere dâhil edebilmesinin yanı sıra hızlı işlem süreleri sayesinde zamandan da tasarruf edilmesini sağlar.
En Ucuz Nereden Temin Ederim?
En ucuz 3D yazıcının adresi her zaman için Lazımbana’dır. İhtiyacınızı belirledikten sonra ürün marka ve modeline karar vermeniz gerekir. Hiç yerinizden kalkmadan lazımbana internet
sitesinden güvenli bir şekilde sipariş verebilir, taksitli seçenekleri ile istediğimiz ürüne sahip olabiliriz. Kredi kartı seçeneği ile taksitli veya tek çekim olarak ödeme yapabilirsiniz.
Fiyatları
3D yazıcıların fiyatları sanayi tipi veya ev modellerine göre farklılık göstermektedir. Eğer 3D yazıcı satın alma yolundaysanız bu süreçte almanız gereken birçok karar var. Bir yazıcının değeri üründeki parça ve baskı kalitesi, kullanım kolaylığı, baskı hızı gibi özelliklere göre değişim göstermektedir. Ülkemizde genellikle, 200mm (En) x 200 mm (Boy) x 200 mm (Yükseklik) yatak boyutlarında yazıcılar bulunmaktadır. Bazı markalarda daha büyük basım alanına sahip yazıcılar da bulunmaktadır, ancak fiyatlar boyutlarının büyümesi, kullanılan filamentin özelliği ve bazı parçaların kalitesine artış göstermektedir. 3D yazıcı almak istediğinizde fiyatlar 3.000 TL.ile 75.000 TL. arasında değişmektedir.